Ev ahalisi kahvaltı yaparken birden Necati'nin ağlama sesini duyarlar. Şakir ve Canan ne olduğunu anlamak için Necati'nin yanına gelince sokakta bulduğu ikiz evciller için üzüldüğünü görürler. Şakir ile Canan olaya çözüm bulabilmek için eski oyuncaklarını satıp Necati'ye yardım edeceklerdir.
Şakir ile Canan topladıkları eski oyuncaklarını satmak için pazara giderler. Birçok uğraşlarına rağmen satış yapamayınca Pazar Lama'dan yardım alırlar :). Lama onlara pazarlama tekniğinin çok önemli olduğunu söyler ve ancak o şekilde amaçlarına ulaşabileceklerini anlatır. Canan satış yapmak için “sosyal sorumluluk” temalı pazarlama yapınca birden ürünlerinin tamamını satarlar. Ancak pazarda bir sorun vardır çünkü Şakir ile Canan yüzünden kimse ürün satamaz duruma gelir. Pazar esnafı da durumu analiz edip onlarda “sosyal sorumluluk” projesi altında pazarlamaya başlarlar.
Herkes benzer şekilde ürün satmaya başlayınca bizimkiler parayı kim için harcayacakları konusunda kararsız kalırlar. Sonrasında ne mi oluyor? Necati'nin çatı sorununa çözüm bulabilecekler mi? Bölüm sonunda Şakir ile Canan'ı kötü bir sürpriz beklemektedir. Birlikte izlemeye devam edelim çocuklar ;)