Pazar yerinde düzenlenen mahalle resim yarışmasına katılan Zeynep, jüri üyelerinden bir tanesinin çok sevdiği, özendiği, ressam teyzesi Sabiha Hanım olduğunu öğrenince panikler.
Çocukluğundan beri yaptığı her şeyi gösterdiği bu rol modelini etkilemek için daha önce hiç yapmadığı, özgün bir teknik bulmak için çalışmaya başlar. Aslan, Mehmet ve Eren de ona yardıma gelir, çeşitli, uçuk kaçık - biraz işe yaramaz ama eğlenceli - fikirler geliştirerek denerler.
Zeynep bir türlü ikna olmaz. Eserleri üzerinde fazlasıyla kontrol sahibi olmaya, ölçe biçe çizmeye alışmış olan küçük ressam, arkadaşlarının kimi çok rastlantısal, kimiyse gereğinden fazla planlı önerilerini uygulamak istemez.
Tam da böyle bir çıkmaza girdiklerinde yağmur bastırır. Resmin bir yere kadar gelmiş kısmı da yağmur sularıyla dağılır gider.
Vazgeçmenin eşiğindeyken Hasan Usta yetişir. Çocuklara ebru sanatından bahseder, Zeynep'in aradığı yeni teknik belki de bu eskilere dayanan resim tekniği olabilir midir?
Hasan Usta çocuklara gerekli malzemeleri - merhum karısı gençliğinde bu alanda çalışmalar yaparmış hobi olarak - sağlar. Zeynep elinden geleni yapar. Yarışmaya katılacak bir eser yapar. Ancak birinci gelemez.
Bu kızın motivasyonunu kırmıştır ki Sabiha Hanım gelir ve Zeynep'in işinin özgün olduğundan, yalnızca teknik olarak yetersiz olması nedeniyle birinci gelmediğinden bahseder. Bütün büyük sanatçıların ortak yanından bahseder kıza. Çalışmak, vaz geçmemek ve daha fazla çalışmak. Yetenek doğuştan gelen bir armağan değil, geliştirilen bir şeydir.